Κοκκιναρά 35, Κηφισιά, (+30) 210.80.85.370

Βιογραφικό

Γνωρίστε τους Ψυχολόγους

πίσχος 3 Είμαι Ψυχολόγος απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας ΕΚΠΑ, όπου πέρασα με κατατακτήριες εξετάσεις μετά την απόκτηση του πρώτου μου πτυχίου ως Κοινωνικός Λειτουργός. Συνέχισα με μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και έχω εξειδικευθεί στην Υπαρξιακή Οικογενειακή Θεραπεία, με Δάσκαλο τον Δημήτρη Καραγιάννη στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο “Αντίστιξη”. Αυτή την περίοδο δουλεύω ως Υποψήφιος Διδάκτωρ τη διδακτορική μου διατριβή στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αριθμός Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος 7083/6-5-2009), έχω πιστοποιηθεί ως Οικογενειακός Θεραπευτής από την European Family Therapy Association και κατέχω επίσης το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ψυχολογίας (Europsy Accredited) από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συλλόγων Ψυχολογίας, μέσω του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας.

Έχω δημιουργήσει την εφαρμογή FiD, την πρώτη ελληνική εφαρμογή αναγνώρισης και μείωσης του άγχους - https://feelidentity.com/ - καθώς και το επιστημονικό site Ψυχολογίας και Ψυχικής Υγείας PsychologyNow.gr https://www.psychologynow.gr/ και το Therapy Network https://therapynetwork.eu/ την πρώτη Επιμορφωτική Πλατφόρμα για την Ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα για ειδικούς ψυχικής υγείας αλλά και όσους κάνουν ψυχοθεραπεία ή ενδιαφέρονται να κάνουν.

Έχω ασχοληθεί με τα “κοινά” της Ψυχολογίας από νωρίς, έχοντας διετελέσει 1ος Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Ψυχολογίας, Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και μέλος του "Standing Committee of Community Psychology" της European Federation of Psychologists Associations. Παραμένω μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της European Family Therapy Association.

Το 2010 δημιούργησα το Ψυχολογικό - Θεραπευτικό Κέντρο "Συναίσθηση" αναλαμβάνοντας θεραπευτικά περιπτώσεις ενήλικων, οικογενειών, εφήβων, ομάδων, ζευγαριών δουλεύοντας μαζί τους μέσω της Υπαρξιακής-Οικογενειακής θεραπευτικής προσέγγισης. Με τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τη διεργασία της θεραπείας, δουλεύουμε μαζί αναζητώντας τη δυσκολία στις σχέσεις και όχι στους ίδιους, ενισχύοντας τη θέλησή τους να υπερβούν δοσμένους ρόλους και εντολές που έρχονται από το παρελθόν και τους ζορίζουν στο εδώ και τώρα. Σέβομαι τις αδυναμίες και τους χρόνους του κάθε ανθρώπου και δουλεύουμε όχι μόνο για να καταστείλουμε τα δυσλειτουργικά συμπτώματα αλλά και να εξετάσουμε το νόημα που κρύβουν ώστε να ορίσουμε μαζί τους στόχους και τις προσδοκίες. Πιστεύω ότι η θεραπεία είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στον εαυτό του και ευχαριστώ τους ανθρώπους που μου επιτρέπουν να γίνομαι μέρος της πορείας τους.


H Βασιλική Μάντζιου είναι ψυχολόγος, (Αριθμός Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος 3765 /07 - 01 – 2000).

Το 1992 ολοκλήρωσε τις Πανεπιστημιακές της σπουδες στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το 1994 ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχολογίας Παιδιών και Ενηλίκων”, με Τομέα Εξειδίκευσης την Ψυχιατρική Ενηλίκων και το 1997 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Ειδικεύσεως εις την Κοινωνική Ψυχιατρικήν” .

Κατέχει τον τίτλο της Υπαρξιακής-Οικογενειακής Ψυχοθεραπεύτριας, από την European Family Therapy Association στην οποία διατελεί μέλος από το 2014, και έχει εξειδικευθεί στην Υπαρξιακή-Συστημική Προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία ατόμων, ομάδων και οικογενειών στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη».

Είναι εκπαιδευμένη θεραπεύτρια στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία ζευγαριών (Εmotional Focus Therapy).

Είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου για την Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία (E.F.T.), του International Center for Excellence in Emotional Focused Therapy, της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.) και του European Family Therapy Association.(E.F.T.A.)

Το κλινικό ενδιαφέρον της εστιάζεται στην ψυχοθεραπεία των ατόμων και των οικογενειών μέσω της Yπαρξιακής Συστεμικής Προσέγγισης και των ζευγαριών μέσω της Συγκινησιακά Εστιασμένης Θεραπείας.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στη θεραπεία διαταραχών ύπνου των παιδιών (Consultation «sommeil dans la petite enfance: Normalite et Troubles») στο Hopital Robert-Depre στο Παρίσι και εξειδικεύτηκε στην οικογενειακή συμβουλευτική σε θέματα διαταραχών ύπνου υπό την εποπτεία της Lyliane Nemet – Pier.

Έχει εκπαιδευτεί στην διάγνωση και αποκατάσταση παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες και έχει εργαστεί για πολλά χρόνια με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, ενώ τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει την εκπαίδευση και εποπτεία ειδικών.

Συμμετέχει με παρουσιάσεις- ομιλίες σε συνέδρια ψυχολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια και ομιλίες.

Eίναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων, από το Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. και συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία ωε συντονίστρια ομάδων γονέων.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Πειραιά, στο ΤΕΙ της Αθήνας, σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας όπου παρείχε ατομικές συνεδρίες, οργάνωνε ομάδες αυτογνωσίας και κύκλους σεμιναρίων σε φοιτητές και εκπαιδευόμενους και συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιά και του University of London. Παράλληλα έχει εργαστεί ως ψυχολόγος - ψυχοπαιδαγωγός σε Ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης Μαθησιακών δυσκολιών σε προγράμματα Συμβουλευτικής Γονέων στο Υπουργείο Παιδείας. Εργάζεται σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας όπου αναλαμβάνει αξιολόγηση, διάγνωση παιδιών και εφήβων, τη συμβουλευτική γονέων, ατομική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία.