Κοκκιναρά 35, Κηφισιά, (+30) 210.80.85.370

Βιογραφικό

Γνωρίστε τους Ψυχολόγους

πίσχος 3 Ο Χάρης Πίσχος είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Προγράμματος Ψυχολογίας  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με άδεια ασκήσεως  επαγγέλματος (Αριθμός Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος 7083/6-5-2009).  Φοίτησε στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών, από όπου πήρε το  πρώτο πτυχίο ως Κοινωνικός Λειτουργός.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών", διευρευνώντας την επίδραση της πρωτοποριακής εφαρμογής (application) σε smartphone FiD (feel-identity) στα αγχωτικά συμπτώματα. Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στα οικογενειακά συστήμα και στις σχέσεις αλληλεπίδρασης τους καθώς και στη σύνδεση της τεχνολογίας και της ψυχικής υγείας, με στόχο την εύκολη πρόσβαση όλων των ανθρώπων σε προληπτικές και θεραπευτικές ψυχολογικές παρεμβάσεις.

 Κατέχει επίσης τον τίτλο του  Υπαρξιακού-Οικογενειακού Ψυχοθεραπευτή, από την European Family Therapy  Association με εκπαίδευση και εξειδίκευση στην Υπαρξιακή και Οικογενειακή  Ψυχοθεραπεία στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο  «Αντίστιξη». Είναι  επίσης κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Ψυχολογίας (Europsy Accredited) από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συλλόγων Ψυχολογίας, μέσω του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας.

Έχει διετελέσει Ειδικός Γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) από το 2013 ως το 2015 και μέλος του "Standing Committee of Community Psychology" της European Federation of Psychologists Associations (E.F.P.A.) από το 2011 ως το 2015. Iδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Ψυχολογίας (Σ.Ε.Φ.Ψ) το 2006 και Πρόεδρος του συλλόγου, ένα χρόνο μετά την ίδρυσή του. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για την "Προαγωγή της Εκπαίδευσης των Δημιουργικών / Χαρισματικών / Ταλαντούχων Παιδιών και Εφήβων" (ΔΗ.ΧΑ.ΤΑ.Π.Ε.) από το 2009. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας και μέλος της European Family Therapy Association (EFTA).

Εργάσθηκε σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, σε νοσοκομειακά πλαίσια και σε ΜΚΟ ως Κοινωνικός Λειτουργός και αργότερα ως Ψυχολόγος δουλεύοντας μαζί με ευπαθείς ομάδες, οικογένειες, ανέργους και άτομα με νοητική στέρηση.

Το 2010 ίδρυσε το Ψυχολογικό - Θεραπευτικό Κέντρο "Συναίσθηση", αναλαμβάνοντας περιπτώσεις ενήλικων, οικογενειών, εφήβων, ομάδων, ζευγαριών με υπαρξιακή-συστημική θεραπευτική προσέγγιση. Διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια, ομιλίες και συμμετέχει σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια. Αρθογραφεί σε διάφορες εφημερίδες για την επιστήμη της ψυχολογίας σε όλο το φάσμα της.

Ιδρυτικό μέλος, διαχειριστής και υπεύθυνος της επιστημονικής ψηφιακής πλατφόρμας για την Ψυχολογία www.psychologynow.gr. Πιστοποιημένος ψυχολόγος στην χορήγηση του Πολυφασικού Ερωτηματολογίου Προσωπικότητας της Μιννεσότα, MMPI-2, παραμένει ενήμερος για τις τελευταίες έρευνες και εξελίξεις στο χώρο της ψυχολογίας, προσπαθώντας να τις χρησιμοποιήσει προς όφελος των θεραπευομένων.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~

H Βασιλική Μάντζιου είναι ψυχολόγος, (Αριθμός Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος 3765 /07 - 01 – 2000).

Το 1992 ολοκλήρωσε τις Πανεπιστημιακές της σπουδες στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το 1994 ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχολογίας Παιδιών και Ενηλίκων”, με Τομέα Εξειδίκευσης την Ψυχιατρική Ενηλίκων και το 1997 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Ειδικεύσεως εις την Κοινωνική Ψυχιατρικήν” .

Κατέχει τον τίτλο της Υπαρξιακής-Οικογενειακής Ψυχοθεραπεύτριας, από την European Family Therapy Association στην οποία διατελεί μέλος από το 2014, και έχει εξειδικευθεί στην Υπαρξιακή-Συστημική Προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία ατόμων, ομάδων και οικογενειών στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη».

Είναι εκπαιδευμένη θεραπεύτρια στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία ζευγαριών (Εmotional Focus Therapy).

Είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου για την Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία (E.F.T.), του International Center for Excellence in Emotional Focused Therapy, της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.) και του European Family Therapy Association.(E.F.T.A.)

Το κλινικό ενδιαφέρον της εστιάζεται στην ψυχοθεραπεία των ατόμων και των οικογενειών μέσω της Yπαρξιακής Συστεμικής Προσέγγισης και των ζευγαριών μέσω της Συγκινησιακά Εστιασμένης Θεραπείας.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στη θεραπεία διαταραχών ύπνου των παιδιών (Consultation «sommeil dans la petite enfance: Normalite et Troubles») στο Hopital Robert-Depre στο Παρίσι και εξειδικεύτηκε στην οικογενειακή συμβουλευτική σε θέματα διαταραχών ύπνου υπό την εποπτεία της Lyliane Nemet – Pier.

Έχει εκπαιδευτεί στην διάγνωση και αποκατάσταση παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες και έχει εργαστεί για πολλά χρόνια με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, ενώ τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει την εκπαίδευση και εποπτεία ειδικών.

Συμμετέχει με παρουσιάσεις- ομιλίες σε συνέδρια ψυχολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια και ομιλίες.

Eίναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων, από το Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. και συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία ωε συντονίστρια ομάδων γονέων.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Πειραιά, στο ΤΕΙ της Αθήνας, σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας όπου παρείχε ατομικές συνεδρίες, οργάνωνε ομάδες αυτογνωσίας και κύκλους σεμιναρίων σε φοιτητές και εκπαιδευόμενους και συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιά και του University of London. Παράλληλα έχει εργαστεί ως ψυχολόγος - ψυχοπαιδαγωγός σε Ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης Μαθησιακών δυσκολιών σε προγράμματα Συμβουλευτικής Γονέων στο Υπουργείο Παιδείας. Εργάζεται σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας όπου αναλαμβάνει αξιολόγηση, διάγνωση παιδιών και εφήβων, τη συμβουλευτική γονέων, ατομική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία.