Κοκκιναρά 35, Κηφισιά, (+30) 210.80.85.370

Βασιλική Μάντζιου

H Βασιλική Μάντζιου είναι ψυχολόγος, (αριθμός Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος 3765 /07 - 01 – 2000).

Ολοκλήρωσε τις Πανεπιστημιακές της σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το 1992.

Το 1994 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχολογίας Παιδιών και Ενηλίκων”, με Τομέα Εξειδίκευσης την Ψυχιατρική Ενηλίκων στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και το 1997 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Ειδικεύσεως εις την Κοινωνική Ψυχιατρικήν” στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εξειδικευθεί στην Υπαρξιακή-Συστημική Προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία ατόμων, ομάδων και οικογενειών στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη» και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.) και του European Family Therapy Association. (E.F.T.A.). Είναι εκπαιδευμένη θεραπεύτρια στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία ζευγαριών και μέλος του Ελληνικού Δικτύου για την Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία (E.F.T.) και μέλος του International Center for Excellence in Emotional Focused Therapy.

Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις, ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια σε συνέδρια Ψυχολογίας και Ιατρικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε δήμους, εταιρείες και οργανισμούς.

Eίναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων, από το Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. και έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια και συντονίστρια σε πολλά σεμινάρια και ομάδες.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Πειραιά, στο ΤΕΙ της Αθήνας, σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας όπου παρείχε ατομικές συνεδρίες, οργάνωνε ομάδες αυτογνωσίας και κύκλους σεμιναρίων σε φοιτητές και εκπαιδευόμενους και συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιά, και του University of London. Εργάζεται σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας όπου αναλαμβάνει αξιολόγηση, διάγνωση παιδιών και εφήβων, τη συμβουλευτική γονέων, ατομική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία.

Συνεργάζεται ως εξωτερική συνεργάτιδα στο Ψυχολογικό Κέντρο «Συναίσθηση» προσφέροντας υπηρεσίες σε επίπεδο:

Ατομικής θεραπείας

Ομαδικής θεραπείας

Οικογενειακής θεραπεία

Θεραπείας ζεύγους μεσω της Συγκινησιακά Εστιασμένης θεραπείας

Θεραπείας μέσω skype

Διάγνωσης και αξιολόγησης παιδιών και εφήβων

Συμβουλευτικής γονέων