Κοκκιναρά 35, Κηφισιά, (+30) 210.80.85.370

Βασιλική Μάντζιου

Βασιλική Μάντζιου

H Βασιλική Μάντζιου είναι ψυχολόγος, (Αριθμός Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος 3765 /07 - 01 – 2000).

Το 1992 ολοκλήρωσε τις Πανεπιστημιακές της σπουδες στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το 1994 ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχολογίας Παιδιών και Ενηλίκων”, με Τομέα Εξειδίκευσης την Ψυχιατρική Ενηλίκων και το 1997 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Ειδικεύσεως εις την Κοινωνική Ψυχιατρικήν” .

Κατέχει τον τίτλο της Υπαρξιακής-Οικογενειακής Ψυχοθεραπεύτριας, από την European Family Therapy Association στην οποία διατελεί μέλος από το 2014, και έχει εξειδικευθεί στην Υπαρξιακή-Συστημική Προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία ατόμων, ομάδων και οικογενειών στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη».

Είναι εκπαιδευμένη θεραπεύτρια στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία ζευγαριών (Εmotional Focus Therapy).

Είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου για την Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία (E.F.T.), του International Center for Excellence in Emotional Focused Therapy, της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.) και του European Family Therapy Association.(E.F.T.A.)

Το κλινικό ενδιαφέρον της εστιάζεται στην ψυχοθεραπεία των ατόμων και των οικογενειών μέσω της Yπαρξιακής Συστεμικής Προσέγγισης και των ζευγαριών μέσω της Συγκινησιακά Εστιασμένης Θεραπείας.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στη θεραπεία διαταραχών ύπνου των παιδιών (Consultation «sommeil dans la petite enfance: Normalite et Troubles») στο Hopital Robert-Depre στο Παρίσι και εξειδικεύτηκε στην οικογενειακή συμβουλευτική σε θέματα διαταραχών ύπνου υπό την εποπτεία της Lyliane Nemet – Pier.

Έχει εκπαιδευτεί στην διάγνωση και αποκατάσταση παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες και έχει εργαστεί για πολλά χρόνια με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, ενώ τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει την εκπαίδευση και εποπτεία ειδικών.

Συμμετέχει με παρουσιάσεις- ομιλίες σε συνέδρια ψυχολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια και ομιλίες.

Eίναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων, από το Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. και συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία ωε συντονίστρια ομάδων γονέων.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Πειραιά, στο ΤΕΙ της Αθήνας, σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας όπου παρείχε ατομικές συνεδρίες, οργάνωνε ομάδες αυτογνωσίας και κύκλους σεμιναρίων σε φοιτητές και εκπαιδευόμενους και συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιά και του University of London. Παράλληλα έχει εργαστεί ως ψυχολόγος - ψυχοπαιδαγωγός σε Ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης Μαθησιακών δυσκολιών σε προγράμματα Συμβουλευτικής Γονέων στο Υπουργείο Παιδείας. Εργάζεται σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας όπου αναλαμβάνει αξιολόγηση, διάγνωση παιδιών και εφήβων, τη συμβουλευτική γονέων, ατομική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία.