Κοκκιναρά 35, Κηφισιά, (+30) 210.80.85.370

Υποστήριξη Ψυχικής Υγείας στον Εργασιακό Χώρο

Οι εργαζόμενοι σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, αντιμετωπίζουν μία σειρά από εργασιακές και ψυχολογικές προκλήσεις στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν ώστε να είναι παραγωγικοί στις υψηλές απαιτήσεις της εργασίας αλλά και δοτικοί στα προσωπικά, οικογενειακά και συντροφικά τους θέματα.

 Η εργασιακή ανασφάλεια, τα παρατεταμένα ωράρια, το άγχος και η πίεση, δημιουργούν ένα έντονο στρεσσογόνο κλίμα, που προκαλεί ένα εργασιακό και υπαρξιακό άγχος το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία του εργαζόμενου, τη συμπεριφορά του, την απόδοσή του, τις συναδελφικές σχέσεις και τις σχέσεις με το ευρύτερο περιβάλλον του.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το εργασιακό άγχος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως δυσκολία στη λήψη αποφάσεων, χαμηλή αυτοεκτίμηση, αισθήματα ενοχής, απώλεια συγκέντρωσης, οργανικά συμπτώματα και επιρρέπεια σε ατυχήματα και τραυματισμούς. Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας υπολόγισε ότι στην Ευρώπη χάνονται ετησίως 250 δισ. ευρώ εξαιτίας του στρες, ποσό που αντιστοιχεί στο 4% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.

Οι εργαζόμενοι κάθε επιχείρησης αποτελούν πολύτιμους πόρους και για αυτό χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα στην ολότητά τους. Κάθε επιχείρηση χρειάζεται να στραφεί προς τα συναισθηματικά και ανθρώπινα θέματα των εργαζομένων της και να τα θέσει στην ίδια προτεραιότητα με τα υπόλοιπα θέματα στρατηγικής. Οι εργαζόμενοι δεν είναι μία μάζα, που έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες. Κάθε εργαζόμενος ανεξαρτήτως της θέσης του, είναι διαφορετικός, έχει ιδιαίτερες ανάγκες και ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε πρόβλημα ή δυσκολία που αντιμετωπίζει.


H ψυχική υγεία και ευεξία των εργαζομένων, είναι πολύ σημαντική για την εύρρυθμη ισορροπία τους και η υποστήριξή τους χρειάζεται να είναι άμεση, στοχευμένη και ουσιαστική


Η ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη που εφαρμόζουμε στο Ψυχολογικό Θεραπευτικό Κέντρο Συναίσθηση αφορά σε μία ποικιλία παρεμβάσεων που στοχεύει στην αναγνώριση, στην ανάλυση και βελτίωση των θεμάτων που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος, σεβόμενοι την προσωπικότητά του.

 

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την επιχείρησή σας

• Η ψυχολογική συμβουλευτική υποστήριξη του Ψυχολογικού Θεραπευτικού Κέντρου Συναίσθηση, εφαρμόζεται μέσω εξειδικευμένης και έμπειρης ομάδας ψυχολόγων και ενός δικτύου από καταρτισμένους και πιστοποιημένους ειδικούς ψυχικής υγείας.

• Μαζί με την επιχείρηση καταγράφουμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν για να βρεθεί το κατάλληλο ψυχολογικό πρόγραμμα.

• Τα προγράμματα που υλοποιούνται από τη «Συναίσθηση» αφορούν στη Συμβουλευτική και Υποστήριξη των Εργαζομένων, στην Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και την Ευεξία, στη Διαχείριση Κρίσεων και Τραυματικών Γεγονότων και μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις απαιτήσεις της επιχείρησης.

• Τα προγράμματα απευθύνονται στους εργαζόμενους και σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη συμβάλλοντας στη βελτίωση της ομαδικότητας, της αποδοτικότητας, της δημιουργικότητας και της ισορροπίας προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Ωφελούμενοι επίσης μπορούν να είναι και τα μέλη των οικογένειών τους όταν προκύπτει ανάγκη.

• Η προσέγγισή μας μας συμβάλει ουσιαστικά στη διαχείριση θεμάτων όπως οι αλλαγές στον οργανισμό, οι μεταβολές στις στάσεις και τις πεποιθήσεις των εργαζομένων, η αποφυγή συγκρούσεων, ψυχικές και σωματικές ασθένειες, στρεσογόνες καταστάσεις, κοινωνικά συμβάντα προσωπικής και οικογενειακής ζωής κ.α.

• Βασικοί παράγοντες στην υλοποίηση των προγραμμάτων ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης είναι η εμπιστοσύνη που αναπτύσσεται με τη διοίκηση του οργανισμού και η αξιολόγηση της υποστήριξης μέσα από τις καταθέσεις των ίδιων των ωφελουμένων.

• Στο τέλος της εφαρμογής του προγράμματος, αξιολογείται όλη η διαδικασία για την αποτελεσματικότητα και την εξέλιξή της και πραγματοποιείται μελέτη απόδοσης της επένδυσης.

 

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να κλείσουμε μία πρώτη συνάντηση
Τηλ.: 210 8085370
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.