Κοκκιναρά 35, Κηφισιά, (+30) 210.80.85.370

Η αίσθηση της ταυτότητας στον άνθρωπο είναι μία σύνθεση προσωπικών στοιχείων που ενσωματώνει ο άνθρωπος στη ζωή του κατά τη διάρκεια της εφηβικής του φάσης. Ένα από τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας, είναι η εικόνα που έχει για τον εαυτό του ως πρόσωπο και πόσο νιώθει ισχυρή την αυτοαξία του.

Αν ψάχνετε την ασφάλεια στη ζωή, θα σας απογοητεύσω. Δεν υπάρχει. Και όμως, έχουμε την ψευδαίσθηση ότι τη βρίσκουμε σε διάφορες μορφές. Τότε είναι που γινόμαστε παθητικοί δέκτες της ζωής.

Φανταστείτε ότι σας πιάνει έντονη ταχυκαρδία αλλά ο γιατρός σας λέει ότι δεν έχετε κάνενα πρόβλημα με την καρδιά σας. Φανταστείτε να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να αναπνεύσετε αλλά να μην έχετε κανένα πρόβλημα με το αναπνευστικό σας. Φανταστείτε να νιώθετε τα άκρα σας να παραλύουν αλλά ο νευρολόγος σας λέει ότι δεν έχετε κανένα πρόβλημα με τα νεύρα σας.

Τώρα που οι στερεοτυπικές σκηνές του Πάσχα με τις ευχές, τα αβγά, τις παραδόσεις και όλα αυτά τα ψητά που τριγύριζαν στα τραπέζια μας και στις οθόνες μας, ξεθωριάζουν, αναρωτιέμαι τι κρατάμε από αυτό το διάστημα. Είναι μόνο τα φαγητά, οι διακοπές και η σμίξη με την οικογένεια ή μήπως κάτι βαθύτερο;