Κοκκιναρά 35, Κηφισιά, (+30) 210.80.85.370

γυναίκα στους αγρούς που κοιτάζει ένα σπίτι στο βάθος

Οι άνθρωποι έχουμε τρομακτική δύναμη μέσα μας, που τις περισσότερες φορές δεν τη συνειδητοποιούμε. Μάλιστα ορισμένες φορές, τη δύναμη αυτή τη χρησιμοποιούμε με αρνητικό πρόσημο: όπως για παράδειγμα με την ενοχή.

Η αίσθηση της ταυτότητας στον άνθρωπο είναι μία σύνθεση προσωπικών στοιχείων που ενσωματώνει ο άνθρωπος στη ζωή του κατά τη διάρκεια της εφηβικής του φάσης. Ένα από τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας, είναι η εικόνα που έχει για τον εαυτό του ως πρόσωπο και πόσο νιώθει ισχυρή την αυτοαξία του.

Αν ψάχνετε την ασφάλεια στη ζωή, θα σας απογοητεύσω. Δεν υπάρχει. Και όμως, έχουμε την ψευδαίσθηση ότι τη βρίσκουμε σε διάφορες μορφές. Τότε είναι που γινόμαστε παθητικοί δέκτες της ζωής.

Φανταστείτε ότι σας πιάνει έντονη ταχυκαρδία αλλά ο γιατρός σας λέει ότι δεν έχετε κάνενα πρόβλημα με την καρδιά σας. Φανταστείτε να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να αναπνεύσετε αλλά να μην έχετε κανένα πρόβλημα με το αναπνευστικό σας. Φανταστείτε να νιώθετε τα άκρα σας να παραλύουν αλλά ο νευρολόγος σας λέει ότι δεν έχετε κανένα πρόβλημα με τα νεύρα σας.