Κοκκιναρά 35, Κηφισιά, (+30) 210.80.85.370

ένας τοίχος γεμάτος σύννεφα που ανοίγει μία πόρτα και φαίνεται θάλασσα και ένα ιστιοπλοϊκό
Ένας άνθρωπος που βλέπει τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο στα πενήντα του, όπως έκανε στα είκοσι του, έχει χάσει τριάντα χρόνια από τη ζωή του. Ποιος θα ήθελε, άραγε, να χάσει τριάντα ολόκληρα χρόνια από τη ζωή του; 

άνδρας που κοιτάζει προς μία πόλη και εμφανίζεται η πόλη στο λαιμό και το κεφάλι του

Η αυτοματοποιημένη απάντηση είναι ναι. Νιώθουμε ελεύθεροι γιατί θεωρούμε το σύστημα που μας περιβάλλει ελεύθερο. Και ενώ αυτό μας δίνει το δικαίωμα να εκφραζόμαστε, να αποφασίζουμε, να ενεργούμε και να νιώθουμε ελεύθεροι, αδυνατούμε να αντιληφθούμε ότι υπάρχει μία εσωτερική φυλακή, επιβαλλόμενη από ένα "δικτατορικό" καθεστώς.

γυναίκα στους αγρούς που κοιτάζει ένα σπίτι στο βάθος

Οι άνθρωποι έχουμε τρομακτική δύναμη μέσα μας, που τις περισσότερες φορές δεν τη συνειδητοποιούμε. Μάλιστα ορισμένες φορές, τη δύναμη αυτή τη χρησιμοποιούμε με αρνητικό πρόσημο: όπως για παράδειγμα με την ενοχή.

Η αίσθηση της ταυτότητας στον άνθρωπο είναι μία σύνθεση προσωπικών στοιχείων που ενσωματώνει ο άνθρωπος στη ζωή του κατά τη διάρκεια της εφηβικής του φάσης. Ένα από τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας, είναι η εικόνα που έχει για τον εαυτό του ως πρόσωπο και πόσο νιώθει ισχυρή την αυτοαξία του.