Κοκκιναρά 35, Κηφισιά, (+30) 210.80.85.370

παιδί μπροστά στο φαγητό του με τα χέρια στο πρόσωπο δεν θέλει να φάει

Η διατροφή των παιδιών αποτελεί ένα θέμα που συχνά φέρνει τους γονείς στο γραφείο των ειδικών αναζητώντας βοήθεια για το πώς θα πείσουν τα παιδιά να φάνε το φαγητό τους, ή πως θα σταματήσουν οι καβγάδες που σχετίζονται με το φαγητό.

παιδί που δεν τρώει το φαγητό του

«Το παιδί μας είναι κακόφαγο», «Αφιερώνουμε πολλές ώρες στο τραπέζι», «Δεν τρώει όλα τα φαγητά», «Στον παιδικό σταθμό τρώει όχι όμως και στο σπίτι», «όταν έρχεται η ώρα του φαγητού με πιάνει απελπισία». Η διατροφή των παιδιών αποτελεί ένα θέμα που συχνά οι γονείς αναφέρουν στις συνεδρίες, είναι οι «τσακωμοί για το φαγητό», όπου το σπίτι μετατρέπεται σε πεδίο μάχης και οι γονείς έρχονται στον ειδικό ζητώντας συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

μητέρα και παιδί που της δείχνει με το χέρι του

Πολύ συχνά οι γονείς έρχονται στις ομάδες γονέων στο γραφείο μας, ζητάνε βοήθεια και θέτουν ερωτήματα για το τι πρέπει να κάνουν για να δείξουν την αγάπη, την φροντίδα και το νοιάξιμο τους, για το πώς μπορεί να είναι αποτελεσματική η επαφή με τα παιδιά τους, για το πώς μπορούν να χτίσουν πραγματικές γέφυρες επικοινωνίας, για το πώς μπορούν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση και τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών τους.