Κοκκιναρά 35, Κηφισιά, (+30) 210.80.85.370

  • Αρχική
  • Ψυχολογικό Θεραπευτικό Κέντρο "Συναίσθηση"

H Βασιλική Μάντζιου είναι ψυχολόγος, (Αριθμός Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος 3765 /07 - 01 – 2000).

Το 1992 ολοκλήρωσε τις Πανεπιστημιακές της σπουδες στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το 1994 ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχολογίας Παιδιών και Ενηλίκων”, με Τομέα Εξειδίκευσης την Ψυχιατρική Ενηλίκων και το 1997 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Ειδικεύσεως εις την Κοινωνική Ψυχιατρικήν” .

Κατέχει τον τίτλο της Υπαρξιακής-Οικογενειακής Ψυχοθεραπεύτριας, από την European Family Therapy Association στην οποία διατελεί μέλος από το 2014, και έχει εξειδικευθεί στην Υπαρξιακή-Συστημική Προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία ατόμων, ομάδων και οικογενειών στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη».

Είναι εκπαιδευμένη θεραπεύτρια στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία ζευγαριών (Εmotional Focus Therapy).

Είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου για την Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία (E.F.T.), του International Center for Excellence in Emotional Focused Therapy, της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.) και του European Family Therapy Association.(E.F.T.A.)

Το κλινικό ενδιαφέρον της εστιάζεται στην ψυχοθεραπεία των ατόμων και των οικογενειών μέσω της Yπαρξιακής Συστεμικής Προσέγγισης και των ζευγαριών μέσω της Συγκινησιακά Εστιασμένης Θεραπείας.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στη θεραπεία διαταραχών ύπνου των παιδιών (Consultation «sommeil dans la petite enfance: Normalite et Troubles») στο Hopital Robert-Depre στο Παρίσι και εξειδικεύτηκε στην οικογενειακή συμβουλευτική σε θέματα διαταραχών ύπνου υπό την εποπτεία της Lyliane Nemet – Pier.

Έχει εκπαιδευτεί στην διάγνωση και αποκατάσταση παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες και έχει εργαστεί για πολλά χρόνια με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, ενώ τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει την εκπαίδευση και εποπτεία ειδικών.

Συμμετέχει με παρουσιάσεις- ομιλίες σε συνέδρια ψυχολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια και ομιλίες.

Eίναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων, από το Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. και συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία ωε συντονίστρια ομάδων γονέων.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Πειραιά, στο ΤΕΙ της Αθήνας, σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας όπου παρείχε ατομικές συνεδρίες, οργάνωνε ομάδες αυτογνωσίας και κύκλους σεμιναρίων σε φοιτητές και εκπαιδευόμενους και συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιά και του University of London. Παράλληλα έχει εργαστεί ως ψυχολόγος - ψυχοπαιδαγωγός σε Ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης Μαθησιακών δυσκολιών σε προγράμματα Συμβουλευτικής Γονέων στο Υπουργείο Παιδείας. Εργάζεται σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας όπου αναλαμβάνει αξιολόγηση, διάγνωση παιδιών και εφήβων, τη συμβουλευτική γονέων, ατομική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία.

ο ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής Χάρης Πίσχος

Είμαι Ψυχολόγος απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχω επίσης Πτυχίο Κοινωνικού Λειτουργού και έχω ολοκληρώσει την ψυχοθεραπευτική μου ειδίκευση στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο "Αντίστιξη".

Είμαι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας, μέλος της European Family Therapy Association και κάτοχος της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης Ψυχολόγου "EuroPSY". Έχω διετελέσει Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και μέλος του "Standing Committee of Community Psychology" της European Federation of Psychologists Associations (E.F.P.A.). Έχω παρουσιάσει έρευνες και έχω κάνει πλήθος ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και ομιλιών σε Δήμους, σχολεία, συλλόγους, εταιρίες και φορείς για θέματα που αφορούν την οικογένεια, την εφηβεία, τις ανθρώπινες/ερωτικές σχέσεις, το γάμο, την υπέρβαση των εμποδίων και την εύρεση νοήματος στη ζωή μας.

Θεραπευτικά υποστηρίζω τους ανθρώπους σε:

- Προσωπική Θεραπεία
- Θεραπεία Ζεύγους
- Θεραπεία Οικογένειας
- Ομαδική Θεραπεία
- Συμβουλευτική και Θεραπεία Εφήβων
- Θεραπεία μέσω Skype

Αναλαμβάνω ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ψυχικής υγείας όπως:

- Κατάθλιψη
- Άγχος και Αγχώδεις Διαταραχές
- Κρίσεις Πανικού
- Διπολική Διαταραχή
- Διατροφικές Διαταραχές
- Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
- Θέματα σχέσεων ζεύγους - γάμου
- Θέματα σχέσεων στην οικογένεια
- Ψυχολογικά θέματα Ανδρών
- Διαζύγιο: συμβουλευτική και υποστήριξη γονέων και παιδιών
- Ψυχολογική υποστήριξη σε ζευγάρια κατά τη διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
- Ψυχολογικά θέματα στις εργασιακές σχέσεις και ισορροπίας ζωής - εργασίας
- Ψυχολογικά θέματα προσωπικής ανάπτυξης (στοχοθέτηση, διαχείριση χρόνου, ανθεκτικότητα, αυτοεκτίμηση και επίτευξη στόχων) 

 

Πλαίσιο υποστήριξης και θεραπείας:

Με τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τη διεργασία της θεραπείας, δουλεύουμε μαζί αναζητώντας τη δυσκολία στις σχέσεις και όχι στους ίδιους, ενισχύοντας τη θέλησή τους να υπερβούν δοσμένους ρόλους και εντολές που έρχονται από το παρελθόν και τους ζορίζουν στο εδώ και τώρα. Σέβομαι τις αδυναμίες και τους χρόνους του κάθε ανθρώπου και δουλεύουμε όχι μόνο για να καταστείλουμε τα δυσλειτουργικά συμπτώματα αλλά και να εξετάσουμε το νόημα που κρύβουν ώστε να ορίσουμε μαζί τους στόχους και τις προσδοκίες. Πιστεύω ότι η θεραπεία είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στον εαυτό του και ευχαριστώ τους ανθρώπους που μου επιτρέπουν να γίνομαι μέρος της πορείας τους.

Είμαι Ιδρυτής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ψυχολογικού Θεραπευτικού Κέντρου "Συναίσθηση", εμπνευστής και δημιουργός του Επιστημονικού Site Ψυχολογίας PsychologyNow.gr, της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ψυχοθεραπεία TherapyNetwork.eu και δημιουργός και Επιστημονικός Υπεύθυνος της ηλεκτρονικής εφαρμογής για smartphone FiD (feelidentity.com) η οποία έχει ερευνηθεί από τη Ιατρική Σχολή Αθηνών με στατιστικά σημαντικά ευρήματα στη μείωση του άγχους. Την εφαρμογή FiD μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν στο Google Play για κινητά με λειτουργικό Android εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.feelidentity

Επικοινωνία: 210 8085370 - 694 4203560 || Skype: hapischos1

Παραδοσιακά, οι συνεδρίες γίνονται κατ’ ιδίαν μεταξύ του ψυχολόγου και του θεραπευόμενου σε ένα δωμάτιο/γραφείο. Η τεχνολογία το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει επιτρέψει να γίνονται συνεδρίες ακόμη και όταν τα δύο μέρη της συνεδρία δεν μπορούν να βρεθούν από κοντά.